Samjuels: Partizan je moja velika prilika!

09:02, 17.10.2017.
Thumbnail

Samardo Samjuels, novi igrač Partizana, najzvučnije je pojačanje ‘crno-bijelih’ za novu sezonu, a on otkriva da već neko vrijeme postoji dogovor sa srpskim klubom.

Semjuels je došao u Partizan iz Makabi Haife, potpisavši ugovor do kraja sezone.

Momak sa Jamajke koji ima bogatu karijeru, istakao je za portal "Basketball sphere" da ga je privukla ambicija Partizana, slavnog kluba sa ovih prostora.

partizan kosarka

"Bilo je još nekih ponuda, ali želio sam da dođem u tim iza koga je bogata tradicija, koji ima izlazak u Evropu, ali i zemlju koja voli košarku. A sve to poklopilo se sa ponudom Partizana", rekao je Samjuels za sajt "Basketball sphere".

Pregovori su se malo odužili, pa se činilo da se Samardo dvoumi, ali to nije bio slučaj.

"Ne, nije bilo nijednog momenta dileme, već sam jednostavno želio da budem fer prema Makabiju iz Haife. Pozvali su me da idem s njima na turneju u SAD i odigram mečeve protiv NBA timova, pa nije bilo u redu da ih napustim usred toga. Čim sam završio posljednju utakmicu potpisao sam ugovor i eto me, spremam se za Beograd".

Makabi je želeo da zadrži Samjuelsa, uprkos tome što je već dao riječ ‘crno-bijelima’.

"Htjeli su da ostanem, ali prije nego što sam izabrao Partizan dobro sam se upoznao sa košarkom u Srbiji i tom regionu koja je kvalitetnija, zahtijevnija. Dolazim u zemlju koja je vicešampion Evrope, olimpijski i svjetski vicešampion.

Čuo sam za slavne dane Partizana koji sada ima mlad tim, ali želi opet da se uspe na vrh, takođe znam koliko je vaša zemlja dala odličnih igrača, trenera. Meni je 28, u najboljim sam košarkaškim godinama. Mislim da je Partizan sjajna prilika, da mogu da pomognem mladim momcima. Naravno čeka nas veliki posao".

Nije se Samjuels iznenadio kada je čuo da neće biti prvi igrač sa Jamajke u srpskoj košarci.

"Da, da, znam za taj podatak. Kimani je igrao tu. Poznajemo se iz reprezentacije. Pričao mi je o Beogradu, Srbiji…", zaključio je Samjuels.

(b92)