Rukometna mladost u "Boriku"

21:00, 21.04.2018.
Thumbnail

Dvoranom "Borik" prolamala se dječija graja, a na parketu se tiskala rukomenta mladost regiona. Zasluga je to Škole rukometa "Banjaluka" koja je drugi put organizovala turnir za onaj najmlađi uzrast koji se bavi sportom. Među onima koji su branili čast domaćina na parketu bio je devetogodišnji Aleksa Sladojević koji nam je otkrio svoj motiv za bavljenje rukometom.

"Rukomet treniram već tri godine. Odlučio sam se za njega zato što je jako fin sport. Ja volim sve sportove, ali mi se od svih do sada najviše svidio rukomet", rekao je Sladojević.

Aleksin vršnjak iz Rukometnog kluba Zagreb, Grugur, sanja iste sportske snove, ali je u druženje sa rukometnom loptom krenuo iz drugog razloga.

"Moj brat je isto trenirao rukomet, pa sam se zato i ja odlučio da krenem da treniram. Rukomet je super sport", istakao je Grugur.

I dok su se mališani poput "velikih rukometaša" ozbiljno spremali za svoje utkamice, na istom zadatku su bili i njihovi treneri. Valja uvijek udijeliti još neki savjet, kako bi ono što se uči na treningu, bilo sprovedeno u djelo na terenu. Kažu nam da su ovakvi turniri od višestrukog značaja za razvoj mladih rukometaša.

"Tu se vidi razlika u ovom uzrastu. Svi klubovi uglavnom dobro rade, ali na ovakvim turnirima imamo priliku da upoznamo različite stilove rukometa, da nauČimo nešto novo, i veoma je bitno za mališane da igraju turnire ovog tipa", rekao je Ivan Dragic, trener omladinskog pogona RK "Zagreb".

Zagrebačni su dolaskom uzvratili posjetu Školi rukometa "Banjaluka", koja je bila gost na njihovom turniru. Kažu da su prezadovoljni odzivom na svom drugom turniru i vjeruju da će iz godine u godine biti sve bolji.

"Zadovoljni smo urađenim poslom. Ove godine učestvuje 30 ekipa, i pokušali smo da dovedemo što kvalitetnije ekipe", istakao je Damir Janković, Škola rukometa "Banjaluka".

Za najbolje, kako to i dolikuje, spremno su čekali pehari i medalje. Ipak, svi su složni u jednom: rezultat je najmanje bitan, a najvažnije da su se mališani dobro družili, ponešto novo naučili i da se ponovo sretnu na nekom sličnom turniru.