Rukometna mladost u Banjaluci

19:45, 18.04.2018.
Thumbnail

Rukometna mladost regiona okupiće se na jednom mjestu. Oko 300 rukometaša i rukometašica uzrasta devet i deset godina pokazaće šta su do sada naučili u svojim klubovima. Iako u školi rukometa Banjaluka, koja je organizator turnira ističu da rezultat nije u prvom planu, mališani očekuju da ponove prošlogodišnji rezultat.

"Bili smo prvi i tada smo bili najbolji. Očekujem i ove godine da osvojimo prvo mjesto", kaže jedanaestogodišnji Ivan Simić.

"Rezultat nije u prvom planu, ali kada uzmemo sve te klince i kada oni izađu na teren, oni pokazuju jednu drugu stranu. Vole da se takmiče, da se nadmeću, ali sve u domenu fer pleja", naglašava trener Damir Janković.

Janković ističe važnost sportske socijalizacije djece, a ovakav vid druženja, kroz igru na parketu, veliko je iskustvo za svakog budućeg rukometaša.

"Bitno je da se druže, bitno je da se nadmeću, bitno je da se takmiče, i da pobjede i da izgube. Ali sve u sportskim okvirima", dodaje Janković.

Banjaluka je prepoznatljiva po rukometu, a organizatori se nadaju da će i njihova škola iznjedriti buduće asove ovog sporta. Prošlogodišnji tunir se pokazo kao pun pogodak, pa vjeruju da će i ove godine ispuniti očekivanja svih koji u subotu dođu u sportsku dvoranu Borik.