"Ronaldova godina najbolja ikada"

15:06, 28.11.2014.
Thumbnail

Fudbalski klub Real Madrid kritikovao je predsjednika UEFA Mišel Platini zbog komentara Francuza u vezi sa dodjelom Zlatne lopte.

“Iznenađeni smo čestim izjavama Platinija u vezi sa njegovim preferencijama kada je riječ o osvajaču Zlatne lopte. To je individualna nagrada, ne kolektivna, i dodjeljuje se najboljem igraču na svijetu. Oni koji su uključeni u izbor trebalo bi da uzimaju u obzir samo pojedinačni učinak igrača“, navodi se u saopštenju Reala.

“Mi vjerujemo da je Kristijano Ronaldo, bez sumnje, odigrao najbolju godinu profesionalnog fudbala u istoriji. Osvojio je Ligu šampiona, ’zlatnu kopačku’, postavio je rekord po broju golova u jednoj sezoni u LŠ, a bio je i najbolji strelac Kupa Kralja i Primere. Ove sezone osvojio je Superkup Evrope, uz dva data gola u finalu, a postiže i fantastične brojke u Primeri, gdje je na na prvih 12 mečeva dao 20 golova. U sjajnoj je formi i zaslužuje Zlatnu loptu“, dodaje se u saopštenju ’kraljevskog’ kluba.

Predsjednik UEFA Mišel Platini vjeruje da Zlatna lopta treba da pripadne nekome od fudbalera koji su osvojili Svjetsko prvenstvo sa Njemačkom.