Rode stigle u Banjaluku i donijele 39 beba

19:50, 11.09.2017.
Thumbnail

Rode su stigle u Banjaluku, a nadati  se da će tu i ostati. Banjalučki Klinički centar ovaj vikend orio se zbog veselog plača 39 beba.

Svaki mjesec imaju po jedan bebi bum, ali dugo, kažu u Kliničkom centru, nisu imali ovakav.

Protekli vikend bio je najveseliji ove godine u Kliničkom centru Banjaluka. Trenutno se ovdje nalazi 20 novorođenih dječaka i 19 djevojčica.

Kristina Dokić majka je jednog od dječaka. Mali Aleksa došao je na svijet u subotu pa se sa majkom još privikava u Kliničkom centru.

"Super se osjećam. Porod je lijepo prošao, uredno sve, osoblje super. Imala sam ekipu idealnih doktora i babica, za poželjeti", kazala je Kristina.

Zadovoljni su i ljekari. Na ovaj vikend su posebno ponosni, ali to nije ni blizu kao što je nekad bilo, kaže načelnik klinike za ginekologiju i akušerstvo Vesna Ećim Zlojutro.

"Prethodne godine na 11.09.  je bilo 2.211 porođaja, ove godine je 2.247 znači 36 više nego prethodne godine. To djeluje kao povećanje ali nažalost, kada pogledamo podatke koje smo imali ovdje 1990 godine, bilo je 5.000 porođaja, a prošle godine je bilo 3.300", kazala je Ećim - Zlojutro.

Svakako ne treba zanemariti ovaj vikend, jer se u prosjeku, za ta dva dana, rodi  dvadesetak beba. A možda će se, zbog najavljenih mjera Vlade, takav vikend i ponoviti.