Radovan Višković

"Značka ili uniforma nije zaštita, odgovaraće svako ko učini prekršaj"

  • Izvor: Srna
  • 19.07.2021.17:50

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da hapšenje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske zbog sumnje da su pružali pomoć licu za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola pokazuje da u Srpskoj nema zaštićenih i da će odgovarati svako ko je napravio prekršaj.

"Ja sam pristalica da se mora znati red i disciplina i, prema tome, nikome značka ili uniforma nije zaštita. To ne znači da će se stati na ovim ljudima, jer takvi poslovi se rade u kontinuitetu i radiće se i dalje", rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, to je i znak da je Republika Srpska spremna i u stanju da se bori sa takvim izazovima i da niko nije zaštićen bez obzira gdje radi i koju funkciju obavlja.

"Bez obzira gdje ko radio i koju funkciju obavljao, da li nosi ili ne nosi uniformu, da li je inspektor ili policajac, ako je napravio prekršaj, za to će odgovarati", naglasio je Višković.

Policija je juče u Banjaluci uhapsila pripadnike MUP-a Srpske Mladena Milovanovića, Predgrada Varteša i Goranu Rečević zbog sumnje da su pružali pomoć licu M.B. za kojim je je raspisana crvena potjernica Interpola zbog krivičnog djela teško ubistvo počinjeno u Crnoj Gori.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je banjalučkom Osnovnom sudu određivanje pritvora za Milovanovića /37/ zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Osumnjičeni Vatreš i Rečevićeva su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.