“Analizirani svi zajednički projekti”

Višković zadovoljan sastankom u Beogradu

  • Izvor: Srna
  • 04.08.2021.19:23

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zadovoljan današnjim sastankom u Beogradu rukovodstava Republike Srpske i Srbije ističući da su učesnici analizirali sve zajedničke projekte i saglasili se da je neophodno očuvati ostvareno jedinstvo.

Mi smo ovdje danas operativno prošli kroz sve projekte koje radimo skupa, od hidroenergetske i putne infrastrukture, aerodroma u Trebinju i drugih, tako da već očekujemo u narednim danima, da ne kažem do kraja avgusta, da to operativno počnemo da sprovodimo na terenu, rekao je Višković medijima iz Republike Srpske.

On je naveo da je danas dogovoreno da 17 kilometara auto-puta između Rače i Bijeljine radi konzorcijum kompanija iz Srbije i Republike Srpske i najavio da će proceduru oko toga usaglasiti u narednim danima direktori javnih preduzeća iz ovog resora iz Srbije i Republike Srpske.

Višković je istakao da su ovi ekonomski projekti podjednako važni kao i politička podrška Srbije, ukazujući da Republika Srpska mora da ekonomski jača iz dana u dan da bi se obezbjedila egzistencija i budućnost srpskog naroda. Sastanak je imao jedan ton da su svi, bez obzira da li pozicija ili opozicija, bili na istom zadatku da samo jedistveni možemo da se sačuvamo u vremenima koja dolaze. Ne očekuju nas neki dani da se možemo ležerno ponašati, moramo svi ozbiljno da pristupimo obavljanju naših zadataka i da sačuvamo postignuto jedinstvo koje smo ostvarili i kroz zaključke Narodne skupštine Republike Srpske – zaključio je Višković.

On je upozorio da će oni koji su projektovali sve probleme na neki način pokušati da to jedinstvo u nekom narednom periodu oslabe ili da nađu nekoga među političarima u Republici Srpskoj koji bi “iskočili iz tog jedinstva“. Danas su ovdje više nego jasno poslate poruke da će, ko god bude krenuo ili se usudio da krene takvim putem, biti više nego osuđen od strane građana i u Srbiji i u Republici Srpskoj, tako da se nadam da su svi dovoljno svjesni težine zadatka i trenutka i da neće sebi niko dozvoliti luksuz da izda jedinstvo koje smo teškom mukom uspjeli da dobijemo – zaključio je Višković.