Milan Tegeltija

Neće moći Bisera!

  • Izvor: Srna
  • 10.09.2021.19:07

Savjetnik za pravna pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Milan Tegeltija, poručio je ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Biseri Turković da neće moći da spriječi gradnju memorijalnog centra jasenovačkim žrtvama u Gradini.

Reagujući na izjavu Turkovićeve da je "neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana", Tegeltija je poručio: "Neće moći Bisera"!

- Dođi na Gradinu, pa sruši ako misliš da možeš ili pokušaj da spriječiš da se napravi! Sa ovakvim mi treba da živimo u istoj državi! - rekao je Srni Tegeltija.

Takve izjave Turkovićeve, kaže Tegeltija, nisu ništa drugo osim dokaza o tome kakvu BiH želi političko Sarajevo - BiH u kojoj bi Srbi od Sarajeva morali da traže dozvolu da poštuju svoje žrtve i da im prave svetilišta.

- Oni bi da nam oni dozvoljavaju ili ne dozvoljavaju da pravimo svetilišta svojim žrtvama, svojim poklanim sunarodnicima. I onda se čude kad iz Republike Srpske dobiju odgovor, takva BiH - hvala, ali ne! - naglasio je Tegeltija.

Nakon što su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorili da Srbija i Republika Srpska u Donjoj Gradini na mjestu nekadašnjeg ustaškog logora Јasenovac podignu memorijalni centar, koji će biti svesrpsko svetilište, Turkovićeva je danas izjavila federalnim medijima da je neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana.

Tagovi: