Predsjedniku Vlade Republike Srpske

Priznanje povodom krsne slave: Viškoviću uručena povelja opštine Sokolac

  • Izvor: Srna
  • 02.08.2021.13:16

Predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Višković danas je uručena Povelja opštine Sokolac - najveće priznanje koje se dodjeljuje povodom Dana i krsne slave opštine - Ilindana.

Višković je poručio da će Sokolac i ljudi koji žive na ovim prostorima, dok je on premijer imati punu podršku Vlade Republike Srpske i da će zajedno završiti započete i realizovati nove razvojne projekte.

On je istakao da je saradnja Vlade Republike Srpske i opštine Sokolac do sada bila korektna.

– I naš današnji susret na Ilindan pokazuje naše jedinstvo u Republici Srpskoj. Počastvovan sam danas, ne samo kao predsjednik Vlade Srpske, nego i kao čovjek. Hvala Romanijo, hvala Republiko Srpska- naglasio je premijer Srpske, koje je priznanje uručio načelnik opštine Milovan Bjelica.

Rukovodstvo opštine Sokolac je, kao znak zahvalnosti premijeru Srpske za sveukupan doprinos razvoju ove lokalne zajednici, poklonilo i umjetničku sliku sa motivom Romanije i ikonu Svetog Jovana Krstitelja, s obzirom na to da je Jovanjdan Viškovićeva krsna slava.

Višković je prisutnima na svečanosti u Parohijskom domu na Sokocu zahvalio za priznanje koje mu je uručeno.

– Počastvovan sam danas ne sam kao predsjednik Vlade Srpske, nego i kao čovjek. Svima vama želim danas da u vrijeme epidemije virusa korone poželim zdravlje i porodičnu reću- rekao je Višković.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica posebno je zahvalio Viškoviću i Vladi Republike Srpske za podršku razvoju lokalne zajednice na čijem je čelu duži niz godina.

– Godina iza nas bila je izazovna i osobena, tako da smo svi zajedno morali da se borimo da očuvamo naše živote. Velikim naporom uspjeli smo da na najmanju moguću mjeru smanjimo negativan uticaj epidemije virusa korona na privredu i cjelokupni razvoj naše opštine- rekao je Bjelica.

On je naglasio da su srpskom narodu u Republici Srpskoj sada najvažniji jedinstvo i čvrsta opredijeljenost za očuvanje i razvoj Srpske.

Bjelica je istakao da Republika Srpska nikada neće pristati na nametanje rješenja sa strane, na pritiske i ucjene, na bilo koju vrstu međunarodnog protektorata.

Telegrame čestitki za današnji praznik rukovodstvu i stanovnicima Sokoca uputili su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palme i drugi prijatelji Sokoca.

Zlatna plaketa Opštine Sokolac uručena je porodici general-pukovnika Slobodana Kezunovića, kao posthumno priznanje.

Zlatnu plaketu dobili su i vlasnik Grafičke radnje “Štamparija” Sokolac Mile Šuka, veterinar Mirko Stanišić, a srebrne plakete upravnik “Elektrodistribucije” Sokolac Srđan Knežević, privrednik Danko Vučak i poljoprivrednik Mlađo Živković.

Nagrade su dodijeljene i velikom broju zaslužnih pojedinaca iz svih sfera društvenog života ove lokalne zajednice, kao i javnim preduzećima, institucijama i medijima, koji su se naročito istakli u borbi protiv virusa korona.