Cvijanović i Šinkovski

Opredijeljenost ka daljem unapređenju ukupnih odnosa Srpske i Poljske

  • Izvor: Srna
  • 20.10.2021.19:27

Institucionalna saradnja Poljske i Republike Srpske razvija se u dobrom pravcu i postoji obostrana opredijeljenost ka daljem unapređenju ukupnih odnosa, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske Šimonom Šinkovskim.

Predsjednik Republike Srpske boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Poljskoj.

Ranije danas Cvijanovićeva se sastala sa predsjednikom Sejma, donjeg doma poljskog Parlamenta, Elžbjetom Vitek sa kojom je razgovarala o mogućnostima dodatnog jačanja institucionalnih veza između Srpske i Poljske, ali i stvaranju uslova za unapređenje različitih vidova saradnje.

Predsjednik Republike Srpske razgovarala je i sa državnim sekretarom u Ministarstvu fondova i regionalne politike Poljske Malgožatom Jarosinjskom Jedinak, a na sastanku je posebno apostrofirana intenzivna saradnja Srpske i nekoliko poljskih vojvodstava u različitim oblastima, te izražena opredijeljenost ka daljem unapređenju odnosa.

Jačanje ekonomske saradnje i čvršće povezivanje privrednika iz Poljske i Republike Srpske bile su glavne teme sastanka predsjednika Srpske sa predsjednikom Balkansko–poljske Privredne komore Andžejom Zarajčikom.