Odbornik SNSD-a u bijeljinskoj Skupštini

Lazarević: Sramno da gradonačelnik Petrović nije prisustvovao svečanoj sjednici

  • Izvor: Srna
  • 25.09.2021.13:32

Odbornik SNSD-a u bijeljinskoj Skupštini Zlatan Lazarević smatra da je nedopustivo, nevjerovatno i sramno da gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović ne prisustvuje svečanoj sjednici gradske Skupštine povodom Dana grada na koju je pozvao mnoge zvaničnike i visoke zvanice.

"U jednom momentu voditelj programa čita pismo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u kome se on zahvaljuje gradonačelniku za poziv i izvinjava se što zbog boravka u inostranstvu nije u mogućnosti da prisustvuje velikoj svečanosti. Slušam, gledam i ne mogu da vjerujem. Na svečanosti nema čovjeka koji je pozivao goste. Dan grada, a nema gradonačelnika", rekao je Lazarević Srni.

On je istakao da je Bijeljina juče obilježavala svoj dan, svoju prvu pobjedu nad fašizmom 1943. godine i da je ovaj događaja značajan za Semberiju, jer je bilo značajno te godine osloboditi svoje mjesto od fašističke velesile i to se mora poštovati.

Bijeljina je tada bila jedna od rijetkih slobodnih teritorija na području bivše Jugoslavije i Evrope.

U operacijama za oslobođenje Bijeljine, prvi put u Drugom svjetskom ratu, učestvovale su jedinice Prve i Druge vojvođanske brigade i Majevičkog partizanskog odreda.