Predsjednik Skupštine grada

Đurđević: Petrović napravio lični performans na konferenciji za novinare

  • 21.06.2021.16:15

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izabrao je da od zajedničke konferencije za novinare napravi unaprijed isplanirani lični performans i u potpunosti zanemari sve što je zajednički dogovoreno na korektnom i konstruktivnom sastanku koji je tome prethodio, a po pitanju projekata od strateškog značaja za grad, rekao je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đuđević.

"Iako nemam običaj da komentariše ponašanje drugih funkcionera, dužan sam da se obratim sugrađanima povodom posjete najviših zvaničnika Republike Srpske našem gradu i ponašanja Petrovića tom prilikom", izjavio je Đurđević.

Takođe, bez obzira na politička neslaganja ili lični stav, naglasio je on, osnovna pravila političke i elementarne kulture nalažu da se prema gostu koji vam dolazi odnosite sa poštovanjem, da se kao domaćin obratite prvi, zahvalite na posjeti, ispratite goste nakon posjete, ne dozvolite da vas gosti čekaju...

"Gospodin Petrović je sve ovo prekršio i na taj način nanio sramotu našem gradu. Nisam siguran koji su motivi Petrovića za ovakvo ponašanje, da li je u pitanju lična samovolja, neiskusni saradnici ili ipak partijska direktiva od Mirka Šarovića koji ga je posjetio dan ranije, ali se nadam da će cijeli kabinet gradonačelnika preispitati svoje jučerašnje ponašanje zato što interes grada mora biti iznad bilo kojeg pojedinca, koliko god on sebe smatrao važnim", naglasio je Đurđević.

On je rekao da je u svakom slučaju zahvalan najvišim zvaničnicima Srpske što nisu obraćali pažnju na pokušaje gradonačelnika Petrovića da opstruiše ovu posjetu, koja će ipak uroditi plodom za Bijeljinu i njenu budućnost.

"Dobili smo potvrdu da će svi dosadašnji projekti biti nastavljeni, te da su Vlada i druge institucije spremne da podrže svaki novi projekat koji grad kandiduje", naveo je Đurđević.