Predsjednik SP

Đokić: Mi nismo kreatori krize, već borci za legalne interese

  • Izvor: Srna
  • 08.11.2021.18:20

Predsjednik SP-a Petar Đokić izjavio je da je kretanje partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj o prenesenim nadležnostima isključivo u skladu sa legalnim i legitimnim pravnim propisima, a to je Dejtonskim sporazumom i njegov aneks vezan za Ustav BiH i Ustav Srpske.

Đokić je poslije sastanka lidera partija vladajuće koalicije ukazao da je značajno i to što je između dva ovakva sastanka bilo dosta političko-diplomatskih aktivnosti na osnovu kojih je izgrađeno dodatno razumjevanje za nastalu situaciju.

"Mi nismo ni tvorci krize ni njeni proizvođači, nego borci za legalne i legitimne interese koje moramo da branimo i ostvarimo kao predstavnici naroda i Srpske", naglasio je Đokić u izjavi novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će u tom pravcu nastaviti djelovati bez namjere izazivanja dubljeg konflikta u BiH ili onog što dolazi iz Sarajeva da je ova aktivnost koja vodi nestabilnosti i koja bi trebalo da bude završena ratom.

On je istakao da nikom ne pada na pamet niti je moguće da ovdje bude rata, već da se radi o legalnoj i legitimnoj političkoj borbi sa argumentima koji su na strani Srpske i koji su najvećim djelom nastali nakon dugogodišnjeg, nekada surovog i brutalnog, djelovanja visokih predstavnika i Ustavnog suda BiH. 

Tagovi: