Pozvali gradonačelnika da se urazumi i spusti na zemlju

"Dogovor za Bijeljinu": Uvredama na račun koalicije Petrović pokušao da ponizi i 40.000 građana

  • Izvor: Srna
  • 01.10.2021.16:11

Koalicija "Dogovor za Bijeljinu" još je jednom danas pozvala gradonačelnika LJubišu Petrovića da se urazumi, spusti na zemlju i svoje ponašanje podvede u pristojne okvire jer je svojim uvredama na njihov račun pokušao da ponizi i 40.000 građana koji su Koaliciji dali glasove na prošlim izborima.

Iz ove koalicije su se oglasili povodom posljednjih javnih istupa gradonačelnika i njegovih uvreda na račun Koalicije "Dogovor za Bijeljinu", u kojima ih, kako su istakli, uličarskim jezikom naziva "ološem".

"Umjesto što se neargumentovano, nadmeno i nedolično služi nepremjerenim rječnikom - pametnije bi mu bilo da objasni građanima zašto je pod njegovim desetomjesečnim upravljanjem od Bijeljine jedino uspio da napravi grad `slučaj` i odvede je rekordnom brzinom u ćorsokak?!", saopšteno je iz Koalicije.

Iz ove koalicije su ukazali da građani Bijeljine, osim gradonačelnikove izlizane matrice o "poštenju, narodnom novcu, pravdi i zakonitosti" ništa drugo za sve ovo vrijeme nisu ni dobili.

"Dosadila im je ta istrošena populistička `pjesmica`, koju svi napamet znamo. Da li su, gospodine Petroviću, to `poštenje` u koje se zaklinjete i vaša tri politička transfera u kratkom periodu, kojima ste se dobro unovčili?!", poručili su iz Koalicije.

Iz Koalicije su upitali da li je "pravedno i zakonito", kako gradonačelnik voli da baca narodu prašinu u oči, i to kada u Gradsku upravu i druga preduzeća i ustanove u nadležnosti grada zapošljava isključivo pojedince iz svog Crnjelova - rođake, kumove, prijatelje?

"I dok vam, gospodine Petroviću, moramo priznati, nepotizam ide odlično od ruke, za to vrijeme Bijeljina zbog vaše trapavosti i političke jalovosti propada. Sve je stalo, osim da nam, izgleda, pod vašom palicom bude još gore. Zato Vas, krajnje dobronamjerno, pozivamo da umjesto što uporno prodajete maglu narodu i nevješto ga pokušavate zamajavati, počnete i nešto korisno za Semberiju da radite, jer u suprotnom, dosadašnje protraćeno vrijeme na mjestu prvog čovjeka grada, ne ide vam u prilog, a još manje narodu koji je od vas više očekivao", poručili su iz Koalicije.

Iz Koalicije su ukazali da je gradonačelnikov nerad uperen direktno protiv građana, cijele Semberije i njene budućnosti, što, kako kažu, danas čak vide i oni koji su glasali za njega.

"Loše izvršenje gradskog budžeta, zastoj razvojnih projekata i bezidejnost Gradske uprave kada je riječ o bilo kakvim infrastrukturnim projektima doveli su Bijeljinu i njeno stanovništvo u poziciju vašeg taoca, što je nedopustivo", rekli su iz Koalicije.

Koalicija "Dogovor za Bijeljinu", zbog svega navedenog, i danas poziva sve nezadovoljne građane da sutra u 17.00 časova dođu na gradski trg i jasno i glasno kažu veliko "ne" pogubnom vođenju grada.

"Bijeljina mora bolje!", istaknuto je u saopštenju.