Poslanici PDP-a i SDS-a napustili sjednicu

Dodik: Nekima bilo potrebno da pokažu da Skupština nije jedinstvena

  • Izvor: Agencije
  • 27.10.2021.16:03

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Republika Srpske danas trebalo da pokaže svoj digniitet na pravi način, ali da je nekima bilo potrebno da se pokaže da Narodna skupština nije jedinstvena.

Govoreći o napuštanju posebne sjednice poslanika SDS-a i PDP-a, Dodik je naveo da je njima rečeno da nađu načina da ne budu dio većine oko pitanja povrede vitalnog interesa Republike Srpske.

"Onda će biti da Narodna skupština nije podržala srpskog člana Predsjedništva BiH, da smo postali slabi i nemoćni. Oni su ovo namjerno uradili i nesumljivo nisu mogli da pretrpe ono što sami govore o sebi", rekao je Dodik na posebnoj sjednici.

Dodik je naveo da koliko bili različiti i posvađani, kada dođu ovakve tačke dnevnog reda, svi poslanici moraju ostati dosljedni, jer je to miniumum nacionalnog interesa.

Premijer Radovan Višković istakao je da su u Narodnoj skupštini danas trebalo da sjede svi, jer je u pitanju Republika Srpska, a ne vlast i opozcija.

"Ovdje je napravljen performas da ovaj vitalni interes ne dobije potrebnu podršku. Građani savršeno vide i razumiju i svačija djela izaće na vidjelo i pokazaće se ko je za Republiku Srpsku a ko nije", istakao je Višković na posebnoj sjednici Narodne skupštine. 

Tagovi: