Naredna odluka

Dodik: Ako bude djelovanja SIPA-e donijećemo odluku da ne mogu institucionalno da djeluju

  • Izvor: ATV
  • 29.07.2021.20:06

Ako bude bilo kakvog pokreta SIPE ili OBE naša naredna odluka biće da ih protjeramo iz Republike Srpske i neće moći institucionalno da djeluju kaže to srpski član bh Predsjedništa Milorad Dodik. Nakon što je u emisiji ATV-a najavio da će MUP Srpske zaštiti građane ukoliko dođe do hapšenja zbog negiranja genocida, danas poručuje i da se na tome uveliko radi.

“Uspostavićemo u svim našim PS i drugim mjestima telefone da ukoliko bilo koji građanin Republike Srpske bude imao problema da prijavi na taj broj, policija Republike Srpske to razrađuje i biće spremna da svakog zaštiti u tom pogledu", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništa BiH.

Burno su na ovo reagovali  iz drugog entiteta. Za federalne medije su se oglasili  federalni ministar policije, ali i ministar bezbjednosti Selmo Cikotić. Za njih je to kako kažu politika i za tako nešto ne postoji institucionalna mogućnost.

"Mi se bavimo funkcionisanjem države, a ove najave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika su samo politika. Svakako ćemo reagovati na vrijeme", rekao je Selmo Cikotić. 

Reakcija iz SIPE za sada nije bilo. Iz Tužilaštva zato jeste. Krivičnih prijava zbog poricanja genocida u Srebrenici ima. Medju njima je i ona protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića, a koju je podnio predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković. Sam sebe prijavio je Milorad Dodik. Da ne bi bilo kako kaže pregrijanih emocija i niskih strasti iz sarajevske zagušljive političke kuhinje.

"Vjerovatno je rješenje da se svi sami prijavimo svih nas milion i nešto koliko ima ovdje, tužilaštvu, pa da vidimo šta će onda da rade, sami se be prijavimo evo kažemo, šta hoćete, ja sam to već sinoć uradio da ne bi bilo orgijanja, i tu lažnu priču o multietničnosti, o suživotu, evo ja sam sam sebe prijavio da me ne bi prijavili muslimani", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.”

Dodik je rekao i da  vjeruje da ni jedan Srbin u Sudu i Tužilaštvu neće prihvatiti da u tome učestvuje i da će se distancirati od toga. Još juče je pozvao i Srbe i u SIPI da ne postupaju po nalozima bh Tužilaštva.


Tagovi: