Od 10 časova

Danas NSRS o radu Fonda solidarnosti

  • Izvor: ATV
  • 07.07.2021.07:37

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sinoć započetu raspravu o Izvještaju o radu Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu i o izvršenju Rebalansa Budžeta fonda za prošlu godinu.

U izvještajnom periodu donesena su 153 rješenja kojima su odobreni dijagnostika i liječenje djece u inostranstvu.

Rebalansom budžeta ovog fonda, planirani su prihodi sa primicima u iznosu od 9,6 miliona KM, ali su ostvareni prihodi manji za 4,66 odsto u odnosu na planirana sredstva.

O ovoj i ostalim apsolviranim tačkama u nastavku 17. redovne sjednice, poslanici će se danas izjasniti u Danu za glasanje.

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

Podsjećamo, poslanici su juče okonačali raspravu o Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju - prijedlog poslanika Perice Bundala, Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja, Konsolidovanom izvještaju o izvršenju Budžeta Republike Srpske za prošlu godinu, Izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2020. godinu i  Izvještaju o radu i finansijskom izvještaju za 2020. godinu Komisije za koncesije Republike Srpske. 

Tagovi: