Predsjednica Republike Srpske

Cvijanovićeva stigla u Poljsku: Očekuju me važni razgovori

  • Izvor: ATV
  • 19.10.2021.17:34

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović doputovala je u zvaničnu posjetu Republici Poljskoj.

„Hvala osoblju varšavskog aerodroma Modlin na poklonu i toploj dobrodošlici“, objavljeno je na Instagram stranici predsjednice Srpske.

Cvijanović će u naredna dva dana razgovarati sa zvaničnicima ove zemlje.

„U naredna dva dana, u Poljskoj me očekuju važni razgovori sa zvaničnicima ove zemlje. Biće to odlična prilika da dodatno osnažimo saradnju Poljske i Srpske, ali i da našim sagovornicima i partnerima prenesem stavove Republike Srpske,“ navedeno je na instagram profilu predsjednice Srpske.

Tokom njene dvodnevne posjete, planirani su susreti sa predsjednicom Sejma, donjeg doma poljskog parlamenta Elžbjetom Vitek i državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova Šimonom Šinkovskim.

Predviđeni su i sastanci sa članovima Vlade Republike Poljske, ministarkom  Malgožatom Јarošinkom Јedinak u Ministarstvu fondova i regionalne politike, kao i ministarkom porodice, rada i socijalne politike Marlenom Malag, navodi se u saopštenju.

Takođe, predsjednica Cvijanović posjetiće Balkansko–poljsku privrednu komoru i Varšavski univerzitet - Odsjek za slavistiku.

Planirano je i njeno učešće na Okruglom stolu na temu "Republika Srpska-BiH, Poljska i Evropska Unija", navodi se u saopštenju.