Raspisana potjernica za Brankom Jurićem

20:17, 16.03.2018.
Thumbnail

Razočarana sam, nemam riječi, moje dijete je ostalo bez oka, tako Roberta Glancer, majka Bogdana Rakića u telefonskom razgovoru reaguje na vijest o bijegu napadača na njenog sina.

Pred kameru ne želi, jer joj, tvrdi,  svaki istup u javnosti donosi uvrede. Branko Jurić trebalo je da izdržava kaznu od četiri i po godine za zlostavljanje Rakića, ali je pobjegao.

Osnovni sud u Tesliću  je 27 febrauara izdao naredbu za raspisivanje potjernice. Na to su se odlučili nakon što se Jurić nije odazvao pozivu na izdržavanje kazne.

Poziv su mu,objašnjavaju iz suda, dostavili  19. februara, kao i njegovom saučesniku. Armin Jašarević se pojavio u KPZ-u u Tunjcama, ali Jurić nije. Teslićani dobro pamte šta su radili Rakiću,a za izbjegavanje kazne krive institucije.

Branko Jurić i Armin Jašarević su Rakića zlostavljali, šišali, tjerali ga da se skine go, pije urin.U prvostepenom postupku su osuđeni na po dvije godine i osam mjeseci, ali ih je  Okružni sud  pravosnažno osudio na po četiri godine i šest mjeseci za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje Rakića. On je u bolnicama zbog zadobijenih povreda proveo 42 dana, i od tada ima svakodnevne glavobolje.