Raspisan konkurs za otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj

11:19, 20.10.2017.
Thumbnail

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas javni konkurs za otkup knjiga objavljenih u Srpskoj u 2015. i 2016. godini.

Izdavači mogu ponuditi više izdanja, a odabir najboljih publikacija, pristiglih na konkurs, obaviće Komisija za otkup knjiga imenovana od resornog ministarstva.

Otkupljene knjige izdavači su dužni da dostave Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

U obzir će biti uzete knjige od značaja za kulturu i umjetnost Srpske iz kategorija - domaća književnost, prevedena književnost i publikacije iz oblasti umjetnosti koje predstavljaju ovdašnje kulturno nasljeđe i savremenu kulturu i umjetnost.

Kriterijumi za izbor i selekciju su ukupna književna i umjetnička vrijednost djela, kulturni i javni interes objavljivanja djela, promocija i afirmacija književnosti i kulture i kvalitetna realizacija sadržaja i tehnička opremljenost publikacije.

Otkup knjiga biće vršen prema ponuđenoj cijeni. Cijene navedene u ponudi ne mogu se naknadno mijenjati, a troškove dostavljanja biblitekama snosiće izdavači.

Javni konkurs biće otvoren 30 dana i dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske /www.vladars.net/, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture i na portalu za kulturu Republike Srpske /www.ekulturars.com/.
(Srna)