Radojičić: Za rekonstrukciju društvenih domova 350.000 KM

14:12, 11.08.2017.
Thumbnail

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je planirano da ove godine iz gradskog budžeta bude izdvojeno 350.000 KM za rekonstrukciju društvenih domova na seoskom području.

Nakon obilaska društvenih domova u banjalučkim naseljima Debeljaci i Dragočaj, čija je rekonstrukcija počela, Radojičić je rekao novinarima da je za ove namjene u ove dvije mjesne zajednice planirano da bude izdvojeno 180.000 KM.

"Društveni dom u Debeljacima je od interesa za kulturno-umjetničko društvo i društvene aktivnosti ostalih građana", naveo je Radojičić.

On je rekao da će u Debeljacima biti izvršena unutrašnja rekonstrukcija i uređenje Društvenog doma.

Radojičić kaže da je u Dragočaju dom doveden pod krov, ali se mora uraditi kompletna građevinska rekonstrukcija, unutrašnje uređenjenje prostorija, sanitarija i stpolarije da bi ovaj objekat služio građanima za sve društvene potrebe.

On je najavio da je planirano da iduće godine u Dragočaju bude rekonstruisan most koji se nalazi na ulazu u ovo naselje, a na kojem su uočeni problemi kod pojave poplava i bujica, dodajući da postoji potreba i za rekonstrukcijom osnovne škole i završetak izgradnje spomenika palim borcima u ovom naselju.

Radojičić je podsjetio da je u LJubačevu nedavno započeta izgradnja novog društvenog doma.

Član Savjeta Mjesne zajednice Debeljaci Zoran Lukić izrazio je zahvalnost gradonačelniku Banjaluke na posjeti i podršci Grada u rekonstrukciji ovog objekta.

Predstavnici Savjeta mjesne zajednice Dragočaj zahvalili su gradu Banjaluka na rekonstrukciji ovog objekta koji će služiti na dobrobit građana.

(Srna)