Radojičić: Od 1.januara jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola

15:17, 14.11.2017.
Thumbnail

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da bi 1. januara u Upravi grada trebalo da počne jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola, te da je gradska administracija aktivna u pripremi pojedinosti u vezi sa tim.

"Početkom sedmice imali smo sastanak sa institucijama i preduzećima na kojem je bilo riječi o operativnim pitanjima, te je u toku i prilagođavanje naše unutrašnje organizacije, jer će biti posebna prijemna kancelarija", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da trenutno postoji jedino polemika o tome u kom roku institucije mogu odgovoriti na zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.

"Neki su naveli da mogu odgovoriti u roku od 24 časa, dok su drugi različitim razlozima obrazložili da je taj rok znatno duži", naveo je Radojičić.

On je dodao da bi grad na zahtjev građanina, fizičkog ili pravnog lica, u njihovo ime dostavio papirologiju nadležnim institucijama.

Radojičić je dodao da bi druga faza ovog projekta, koja se očekuje krajem sljedeće godine, bila uvođenje elektronskih dozvola.

(Srna)