Put Kotor Varoš - Kneževo se finansira iz kredita

14:17, 25.07.2017.
Thumbnail

 Vlada RS dala je juče saglasnost "Putevima RS" za kreditno zaduženje u iznosu od 8,02 miliona maraka za nastavak gradnje regionalnog puta Kotor Varoš - Kneževo, odnosno za asfaltiranje dionice od Sokolina do Živinica.

Gradnja ovog regionalnog puta obustavljena je u proljeće 2015. godine zbog nedostatka novca u budžetu "Puteva RS", a nakon što je ovo preduzeće zatražilo saglasnost za kredit izvođač radova "Niskogradnja" iz Laktaša vratio je mašine na trasu i započeo pripreme za asfaltiranje.

-  Stvoreni su svi uslovi za nastavak gradnje, a očekujemo da sve bude završeno do zime. Dio puta koji je već urađen nije uništen što će nam olakšati posao - rekao je direktor "Niskogradnje" Ljubo Ćubić.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan pozdravio je nastavak gradnje, ocijenivši da je ona značajna za dvije opštine.

- Naši privrednici ulažu u Kneževo, a veliki broj stanovnika te opštine zaposlen je u našim fabrikama. Ovaj put donosi samo dobro i nadam se da će biti završen do kraja građevinske sezone - kazao je Sakan.

Vlada je "Putevima RS" dala zeleno svjetlo i za kredit u iznosu od 12,70 miliona KM za gradnju regionalnog puta Gornji Podgradci - Mrakovica,  te rekonstrukciju puta Stari Majdan - Razboj do granice sa FBiH, odnosno poddionice Bronzani Majdan -  Tromeđa u iznosu od 8,85 miliona KM. "Putevi" su dobili saglasnost i za zaduženje u iznosu od 1,99 miliona KM za modernizaciju puta Vršani - Crneljevo - Batkovići - Ostojićevo - Brodac - Rača.

Vlada je donijela i odluku da 144.785 maraka iz budžetske rezerve bude odobreno domovima zdravlja u Oštroj Luci, Novom Goraždu, Han Pijesku, Kalinoviku, Trnovu, Ljubinju i Berkovićima za uplatu poreza i doprinosa za ovu godinu.

(Glas Srpske)