Pupovac traži hitan sastanak: Sa državnim vrhom o odnosu Hrvatske prema Srbima

09:27, 13.09.2017.
Thumbnail

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća /SNV/ Milorad Pupovac poručio je da očekuje hitan razgovor i sastanak sa državnim vrhom Srbije na kome bi se razmatrali posljednji incidenti i odnos prema Srbima u Hrvatskoj.

On je povodom najnovijeg incidenta u Zagrebu - ponovljenog paljenja primjerka beogradskog lista "Večernje novosti" i prijetnji koje je Srbima uputila proustaška Autohtona hrvatska stranka prava /A-HSP/, rekao da je u Hrvatskoj, na žalost, postalo normalno da oni koji govore jezikom mržnje i šire netrpeljivost prema Srbima optužuju Srbe, ne samo za širenje mržnje nego i za terorizam.

"Vandalizam i nasilje pred sjedištem SNV-a odvija se nesmetano i bez sankcija. Postalo je normalno da se novine, i to jedne od najuticajnijih i najcjenjenijih u regionu, pale na ulicama i to mora biti zaustavljeno", rekao je Pupovac za "Večernje novosti".

Lider A-HSP-a Dražen Keleminec juče je ponovo zapalio dva primjerka beogradskog lista preko čijih naslovnica su bile nalijepljene poruke "Idi, bre, pa se leči" i "Lepo gore lepe novine".

Zagrebačka policija je pratila skup, ali nije reagovala. Nakon skupa, policija je saopštila da će "proširiti ranije započetu kriminalističku istragu protiv Keleminca".

(Srna)