Punu kovertu para vratio vlasnici

20:44, 05.04.2017.
Thumbnail

Svašta je Rajko Bovan vidio na gradskoj deponiji na koju godinama dovozi otpad, ali se nije nadao da će u jednom starom dušeku pronaći više od deset hiljada maraka. Pošteni Trebinjac, punu kovertu para vratio je vlasnici.

"Juče ujutru kada san došao na deponiju našao sam ove dušeke i fino natovario i dotjerao ovdje da ih pali, kada me je pozvala i rekla Rako imam kovertu sa parama, ako nisi zapalio nemoj paliti. Onda sam ja stavio ruku u dušek i našao kovertu punu para, oko 40 po stotinu evra i još pedest ja ne znam koliko ona ih je brojala”, rekao je Rajko.

Nakon što je dva dana obilazila Gradsku deponiju tražeći ušteđevinu koju je zaboravila u dušeku, vlasnicu su uputili baš na Rajka, znajući da on i odvozi i pali otpad. A Rajko njeno ime ne bi da otkrije i skromno kaže da je dobio i nagradu.

“Ja čim sam video da me je žena zvala i kukala kao vodenik, kaže Rajko puna je koverta, vidi molim te ako si tu čuvaj sada ću ja doći po njih. Žena kada je došla bila je sva presrećna. Uzela je kovertu i fino otpakovala, prebrojala i vidjela da su sve pare na broju. Hvala vam pamtiću vas dok sam živa i 100 evra dala, vi ste ovo zaslužili, mogle su one tako izgoriti", ispričao je Rajko Bonovan.

Zadovoljan nagradom, Rajko tvrdi da se poštenje u životu najviše isplati. Svaki put bi, kaže, isto postupio.