Prvi banjalučki festival cvijeća

09:35, 17.05.2018.
Thumbnail

 U najvećem gradu Republike Srpske danas će svečano biti otvorena trodnevna manifestacija Prvi banjalučki festival cvijeća.

Na trodnevnom Festivalu cvijeća učestvovaće desetak izlagača, koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cvijeća, biljaka, sadnica, cvjetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i dekorativni sadni materijal, saopšteno je iz Gradske uprave.

Banjalučki festival cvijeća imaće i bogat prateći program, koji obuhvata školu aranžiranja i predavanja stručnjaka o temama iz oblasti hortikulture i pejzažne arhitekture.

Treći dan Festivala zamišljen ja kao prodajna izložba cvijeća kada će svi posjetioci moći kupovati i imati priliku da dobiju od stručnjaka savjete o gajenju cvijeća.

Namjera Grada jeste da se vrati Festival cvijeća po uzoru na nekadašnji koji je bio čuvena manifestacija posvećena cvijeću u regionu.

Istovremeno, u grad se vratio i tulipan banjaluka, a koji ovog proljeća krasi gradske parkove.

"Cilj je da se promoviše Banjaluka kao grad zelenila, obogate manifestacioni i turistički sadržaji, kao i promocija profesija cvjećara, proizvođača cvijeća i dekorativnog sadnog materijala, te pejzažne arhitekture i hortikulture", naveli su iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove.

Svi sugrađani i gosti Banjaluke pozvani su da posjete Dom omladine gdje ih očekuje cvjetna oaza.

U susret ovom festivalu centar Banjaluke je dobio "cvjetno ruho", odnosno u centralnoj gradskoj pješačkoj zoni postavljene su velike žardinjere, u kojima je zasađeno sezonsko cvijeće i stablo duda padajuće forme.