Prva žrtva haosa u Virdžiniji, auto uleteo u ljude VIDEO

22:13, 12.08.2017.
Thumbnail

Na protestnom skupu u Šarlotsvilu dogodio se incident, kada je automobil uletio u gomilu ljudi. Jedna osoba je izgubila život, saopštili su zvaničnici.

Najmanje sedam osoba je povrijeđeno, prenosi CNN.

"Policija Šarlotsvila i države Virdžinija su na terenu, gdje su prijavljena tri incidenta sa automobilima. Prijavljene su višestruke povrede", navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AFP.

Video of car hitting anti-racist protestors. Let there be no confusion: this was deliberate terrorism. My prayers with victims. Stay home. pic.twitter.com/MUOZs71Pf4

— Brennan Gilmore (@brennanmgilmore) August 12, 2017

#BREAKING: I just watched a car plow through dozens of protesters. Extremely heavy injuries #Charlottesville pic.twitter.com/rE8DWUmrfD

— Alex Rubinstein (@RealAlexRubi) August 12, 2017

Jedan od svedoka izjavio je da je desetak osoba povrijeđeno u incidentu koji je on nazvao "namjernim", kao i da je jedna djevojka zadobila povrede kada se automobil vratio malo unazad i opet udario.

Prema iskazima još nekoliko svjedoka, povređeni su učesnici kontra mitinga, kojim su željeli da negoduju zbog mitinga među kojima su bili pristavlice Kju Kluks Klana i simpatizeri neo-nacista.

Na lice mjesta brzo su stigla ambulantna kola.

"Srce mi je slomljeno zbog gubitka života. Apelujem na ljude dobre volje – idite kući", napisao je na Tviteru gradonačelnik Šarlotsvila Majk Signer.

Zvaničnici u Šarlotsvilu u Virdžiniji proglasili su vanredno stanje nakon što su izbili veliki sukobi na skupu nacionalista.

(B92)