Prva liga Srpske: Borac i Bratunac u borbi za titulu

19:50, 19.04.2018.
Thumbnail

“Konačno, to finale!”, sa neskrivenim zadovoljstvom braća Lončar, Peđa i Srđan u ime saigrača iz banjalučkog Borca, pričaju o pobjedi koja ih je odvela u bitku za titulu sampiona Republike Srpske.

U “majstorici” koja je odlučivala putnika u finale, u Sokocu su savladali istoimenu ekipu, rezultatom 68:61. Na opasku da su njegova 24 poena bila tas na vagi koji je prevagnuo u korist banjalučke ekipe, Peđa kaže:"Nemoj mene u prvi plan, ovo je zasluga cijelog tima".

Rival “Borcu” u finalu je ekipa Bratunca, a ne Leotara, kako su to mnogi očekivali, s obzirom da su Trebinjci bili prvoplasirani nakon ligaškog dijela. Ipak, košarkaši Bratunca odnijeli su pobjedu iz Trebinja u trećoj utakmici polufinalne serije. Nakon produzetka bilo je 78: 77.

"Ekipu Bratunca krasi iskustvo i nisu nimalo naivan rival", pozivaju braća Lončar na oprez pred početak finalne serije.

Prva utakmica je već u nedjelju u Banjaluci,a kosarkaši Borca imaju samo jednu želju-da prednost domaćeg terena ne bude samo prednost na papiru.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a košarkaški Borca imaju prednost domaćeg terena. Šampion Republike Srpske izboriće plasman u košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine.