Pružiti veću podršku pozorištu

07:14, 25.12.2017.
Thumbnail

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je  da bi društvo u cjelini trebalo puno više pažnje i podrške da poklanja kulturi i pozorištu, naročito kada je riječ o mladim glumcima.

Čubrilović smatra da ove društvene oblasti nisu adekvatno vrednovane u ovom sistemu i društvu.

"Zaista je za divljenje trud ljudi koji su amaterski i profesionalno angažovani u tim oblastima i njima društvo treba da pruži veću i organizovanu podršku", rekao je Čubrilović , pred početaka predstave "Mlijeko" Banjalučkog studentskog pozorišta.

Ova predstava je na Festivalu u Moskvi osvojila "Srebrnog viteza", dok su zlatne plakete za glumačka ostvarenja u njoj dobili Jelena Trepetova Kostić i Aleksandar Ristanović.

Čubrilović je čestitao glumcima i rukovodstvu Banjalučkog studentskog pozorišta na osvojenim nagradama na prestižnom festivalu u Moskvi, te izrazio nadu da će studenti nastaviti da pokazuju svoju volju i želju za uspjesima u daljem radu, kako bi ovo pozoriše u Banjaluci zaživjelo.

Direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Bojana Tomašević istakla je značaj podrške koju su gradske i republičke institucije iskazale za ovo pozorište, što ukazuje da je rad i trud glumaca vidljiv.

"Podrška nam je sigurno vjetar u leđa da nastavimo da se trudimo i da radimo, te da postižemo što bolje rezultate", rekla je Tomaševićeva.

Ona je izrazila zahvalnost na podršci koja je stigla od Uprave grada, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, kao i od publike, koja redovno prati njihov rad.

"Sinoć smo upravo za našu publiku u Banjaluci, nakon odigrane predstave, pripremili svečano uručenje ovih nagrada koje smo osvojili u Moskvi, kako bi im prenijeli utiske i izrazili zahvalnost", rekla je Tomaševićeva.

Nagrade će Tomaševićevoj i glumcima uručiti pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić i profesor na Akademiji umjetnosti Željko Mitrović.

(Srna)