Protest Vlade RSK u izgnanstvu ispred Vlade Srbije

11:28, 18.11.2012.
Thumbnail

Vlada Republike Srpske Krajine /RSK/ u progonstvu, Skupština RSK,  Udruženje boraca i ratnih–vojnih invalida i Udruženje "Srpska Krajina"  organizovaće danas ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu protestni skup povodom odluke Haškog tribunala da oslobodi krivice hrvatske generale za zločine nad Srbima.
Protestni skup zakazan je za 18.00 časova. U pozivu na protest navodi se da su Hag i međunarodne institucije dokazali da pravde nema za 7.000 pobijenih, poklanih, spaljenih, izmasakriranih, ali i nestalih Srba Krajišnika, kao ni za više od 450.000 prognanih od 1990. do danas, a posebno u zločinačkoj akciji  "Oluja".

Organizatori su naglasili da Krajišnici ovom presudom gube sva prava, imovinu, sve što im pripada. "Evropa je oslobodila Hrvate da bi Hrvatska mirno ušla u EU i time je konačno stavljena tačka na takozvano srpsko pitanje u Hrvatskoj",  navodi se u saopštenju.

Vlada RSK ističe da je posljednji čas da se čuje glas Krajišnika.

"Ako prećutimo, Krajina će pasti u zaborav. Od zvaničnika tražimo da zahtijevaju poništenje sramne presude očiglednim krivcima i raspuštanje sramote za svjetsku pravdu zvane Haški tribunal", navodi se u pozivu na protest.

Organizatori su ocijenili da će, ako zvanična Srbija "ostane pri bezličnom komentarisanju, biti jasno da ona ne želi nikakav konkretan korak i da nema hrabrosti da predstavlja svoj narod kako se to od jedne države očekuje".
(Srna)