VIDEO/TRAGEDIJA U LESKOVCU: Majka ugušila djevojčicu, a potom pokušala da se ubije?

16:47, 30.09.2013.
Thumbnail

Tijelo 12-godišnje devojčice, za koju se sumnja da je ugušena, nađeno je danas u selu Donji Bunibrod kod Leskovca. Njena majka noćas je primljena u bolnicu zbog trovanja kiselinom.

Kako "Blic" saznaje tijelo djevojčice nađeno je danas u podne u porodičnoj kući.

"Na telu devojčice N.A. bili su vidljivi tragovi povreda na vratu, zbog čega se sumnja da je ubijena", kaže za "Blic" izvor iz MUP Srbije.

Majka devojčice S.A. noćas je, sat poslije ponoći, primljena u bolnicu zbog trovanja kiselinom. Za sada nije poznato pod kojim okolnostima se dogodio zločin, kao ni na koji način je majka djevojčice dospjela u bolnicu.

Kako je Tanjugu rekao ljekar Urgentnog centra Vladimir Milosavljević,  njeno zdravstveno stanje  trenutno je stabilno, ali je i dalje životno ugrožena.

On je potvrdio da je S. A. primljena sat i po nakon ponoći sa znacima teškog trovanja i da su se ljekari čitavu noć borili za njen život.

„Njeno zdravstveno stanje trenutno je zadovoljavajuće. To su u principu veoma opasna trovanja, prilikom kojih dolazi do oštećenja sluzokože unutrašnjih organa, a sada su unutrašnja krvarenja stala i stanje je stabilno“, kazao je Tanjugu Milosavljević.

Porptarol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković rekao je da je naložena obdukcija tijela devojčice da bi se utvrdio uzrok smrti djeteta.

"Nešto ranije u toku noći majka tog deteta je prebačena u Urgentni centar sa vidnim znacima trovanja i ona je životno ugrožena", kazao je Zdravković.

Istražni sudija Višeg suda u Leskovcu Nebojša Stojičić završio je uviđaj, a Beta nezvanično saznaje da policija sumnja da je majka najprije ugušila dijete, a potom pokušala da se ubije.