Proizvodi zatvorenika KPZ Tunjice prvi put na banjalučkom sajmu

  • 18.03.2017.21:05

Proizvodi širokog asortimana, koje su svojeručno izradili zatvorenici Kazneno-popravnog zavoda u Tunjicama, privukli su pažnju mnogih posjetilaca banjalučkog sajma. Privukao ih je i kvalitet ali i cijena, koja je niža u odnosu na druge prozivode na tržištu.

"Narod i posjetioci su bili dosta zainteresovani. Pitaju, sad se upoznaju, sad dobijaju informaciju da mi radimo i da smo na takav način angažovali osuđena lica", kazao je Rade Sladojević, instruktor Privredne jedinice KPZ “Tunjice”.

Privredna jedinica “Tunjice” Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka osnovana je 1988. godine, kako bi zatvorenici koji to žele da rade povećali svoje radne sposobnosti. Molersko-fasaderski radovi, keramika, bravarija i stolarija, izrada cipela, radnih odijela, samo su neki od zanata kojima se bave u Tunjicama. Sada smatraju da su ozbiljan igrač na tržištu.

"Posebno bih naglasio da smo sa privrednom jedinicom 'Tunjice' ostvarili saradnju na jednom ozbiljnom i zavidnom nivou što je i naša i njihova zasluga", istakao je Milan Žugić, direktor sajma.

Zarađeni novac od prodanih proizvoda iskoristiće se za poboljšanje uslova u ovoj ustanovi. Međutim, najvrijedniji su praksa i radno iskustvo koje će zatvorenicima pomoći da grade svoju budućnost, poručuju iz Kazneno popravnog doma.