Prodala kuću Šešelju: "Ko zna da li bi bilo drugog kupca"

19:38, 23.05.2018.
Thumbnail

Lider SRS Vojislav Šešelj kupio je kuću u Hrtkovcima od A. P. koja je do 1991. godine s porodicom živjela u Vukovaru.

Govoreći o prodaji za "Večernji list" je rekla da je osnovni cilj bio prodati kuću, ali da nikako nije htjela ovakvu medijsku pažnju.

“Kuća je na prodaju od 2001. godine, kada mi je preminuo otac. Sve donedavno, kada su se pojavile dvije meni nepoznate osobe, nismo imali ozbiljnih kupaca. Kasnije se ispostavilo da kuću kupuje Šešeljev sin Mihailo, koji je novi vlasnik kuće“, rekla je ona.

Sa Šešeljem se susrela, kako se navodi, tek kad je cijeli posao bio gotov i kada je on došao da vidi kuću.

“Prvi put sam ga vidjela uživo. Bio je ljubazan, raspitivao se o životu u selu, radu u prosvjeti, gdje i ja radim, kao i o tome koliko mi vremena treba da se iselim. Rekao je i da u kući planira da otvori kancelariju stranke te da će odande da nastavi svoju pravosudnu borbu sa sudom u Hagu“, rekla je A. P.seselj

Njena porodica u Hrtkovce se preselila 1991. Po dolasku u to mjesto kupili su zemljište na kojem su njeni roditelji počeli da grade kuću dok je ona studirala na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Kuća je površine oko 200 kvadrata, s lokalom ispred.

“Ko zna kada bi i da li bi uopšte naišao drugi kupac. Proteklih godina redovno sarađujem s Katoličkom crkvom u Hrtkovcima i Sremskoj Mitrovici, kao i sa nizom udruženja sa hrvatskim predznakom. Kažem to jer zaista nikad nisam vodila računa ko je ko i šta“, dodala je ona.

I dok ona ne govori o cijeni, Šešelj je za beogradske medije izjavio da je kuću u Hrtkovcima platio 40.000 evra.

(B92)