Prodajom poklona sa kraljevskog vjenčanja zaradila 20 hiljada funti

07:35, 24.05.2018.
Thumbnail

Čokoladica, flaširana voda, magnet za frižider - činili su paket koji su ispred kapele dobili brojni posjetioci koji su pratili kraljevsko vjenčanje princa Harija i Megan Markl. Ipak, jedna od uzbuđenih "zvanica" sjetila se da od toga i zaradi, pa je ponudu "okačila" na eBay. I prodala je za 20.000 funti.

Menadžerka Kler Oliver bila je jedna od 1.200 gostiju koji su slavlje i vjenčanje pratili ispred kapele "St George".

Imala je povlasticu, kako kaže, da iz neposredne blizine vidi kraljevsku porodicu i njihove slavne goste.

Ali, ona kao i nekolicina gostiju koji su dobili zlatnu kartu da uveličaju vjenčanje sada tu povlasticu koristi - ona je prodala poklon koji je dobila besplatno kao zahvalnost. Kako prenosi "Daily Mail", u roku od svega nekoliko sati pokloni "goodie bag" planuli su preko eBay.

Paket je sa logotipom kraljevske porodice, a u njemu je bilo i pismo dobrodošlice, razglednica, limenka keksa i vaučer za popust od 20 odsto u kraljevskoj prodavnici poklona.

"Ne želim da komentarišem svoju prodaju", rekla je Oliver za "Daily Mail".

A lovely touch for the guests in the Castle for todays’s #RoyalWedding, complete with water and a huge Harry and Meghan chocolate coin. pic.twitter.com/lODWk7fN3o

— James Whatling (@JWhatling) May 19, 2018

Ona je ubrzo ugasila svoje profile na društvenim mrežama jer je prodajom razbjesnila fanove kraljevske porodice koji ovaj gest shvataju kao bezobziran.

Iako je na internetu bilo više od 30 ponuda, početka cijena bila je oko 129 funti, a samo je ova djevojka zaradila zaista impozantnu sumu za suvenire kraljevske porodice.

(b92)