Princ Hari i Megan Markl odlažu medeni mjesec

18:01, 20.05.2018.
Thumbnail

Britanski princ Hari i princeza Megan Markl odložiće odlazak na medeni mjesec kako bi prisustvovali rođendanskoj proslavi princa Čarlsa, koja će biti održana samo nekoliko dana nakon njihovog vjenčanja.

Hari i Megan će se, poslije jučerašnje ceremonije i večeri provedene sa prijateljima van očiju javnosti, vratiti kući - u kompleks Kensingtonske palate, a potom će, 22. maja, prisustvovati proslavi 70. rođendana princa Čarlsa, prenosi danas Rojters.

To će, inače, biti prvi kraljevski događaj na kojem će se Hari i Megan prvi put zvanično pojaviti kao vojvoda i vojvotkinja od Saseksa.

Planirano je da se proslava održi u dvorištu Bakingemske palate.

Princ Čarls će 70. godina napuniti u novembru, ali će u utorak započeti proslavu rođendana, i to sa predstavnicima vojnih pukova i dobrotvornih organizacija čiji je on pokrovitelj.

Za sada se ne zna gdje će tek vjenčani prinčevski par provesti medeni mjesec, ali neki mediji navode da bi to mogla biti Bocvana i, možda, tamošnji ekskluzivni safari kamp koji su Hari i Megan posjetili prošlog avgusta, samo nekoliko mjeseci prije nego što su objavili vjeridbu.

(Agencije)