ATV VIDEO/PRIJEDOR: Doktor pacijentu odstranio zdrav organ!

13:50, 13.11.2014.
Thumbnail

Prijedorska bolnica našla se usred skandala nakon što je jedan od pacijenata sa odjela hirurgije, Centru javne bezbjednosti, prijavio da mu je na operaciji odstranjen zdrav organ. Sporna operacija izvršena je sedmom mjesecu, ali je izvještaj policiji tek nedavno podnesen.

U bolnici nisu željeli da otkriju identitet ni pol pacijenta. Kako ATV saznaje, radi se o ženskoj osobi koja je bila na operaciji slijepog crijeva, a koja prijavila da joj je odstranjen desni jajnik.

U policiji navode da je žena tražila da joj se zaštiti identitet. Zato doktor nije. Operaciju je izveo Marinko Lovre, opšti abdominalni hirurg. Iako je prvo pristao da progovori pred kamerom ATV-a i objasni šta se desilo, na dogovorenom mjestu nije se pojavio, a u telefonskom razgovoru je poručio da se, ipak, ne bi izjašnjavao.

O svemu je, za ATV, progovorio njegov šef Mirko Sovilj.

"Ukoliko se kolega hirurg pridržavao procedura koje su utvrđene u ovoj ustanovi on neće imati nikakvih problema i to će biti nešto što će se moći definisati kao zabuna, greška u postupanju itd. Ukoliko se kolega nije pridržavao procedura onda tu ostaje prostora za određene probleme", objašnjava direktor bolnice u Prijedoru.

Doktor Sovilj priznaje da su nadležni organi izuzeli spornu medicinsku dokumentaciju uz opasku da je uvjeren da je u pitanju zabuna. Zato nema zabune kod policije. Oni na slučaju uveliko rade.

"Policijski službenici sektora krim policije podnijeli su Okružnom tužilaštvu BL, kancelarija PD, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nesavjesno pružanje ljekarske pomoći", objašnjava Marija Matić, portparol CJB Prijedor.

Tako će doktor Lovre morati da objasni šta se desilo na operaciji i ima li veze sa misterioznim nestankom jajnika. Za sada se zna da medicinska dokumentacija pacijentkinje jasno pokazuje da je, prije operacije, imala sporni organ koji, nakon zahvata, kako stoji u saopštenju, jednostavno – nije uočen.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!