Preživio strujni udar od 10.000 volti

21:27, 22.03.2017.
Thumbnail

Bilećanin Branko Dangubić (38), radnik Elektro-Hercegovine, prije deset dana preživio je strujni udar od čak 10.000 volti, pri čemu je zadobio teške povrede obje ruke.

Dangubić je nastradao dok je otklanjao kvar na jednoj trafostanici u Bileći. Od siline strujnog udara izgubio je svijest, te je, sa teškim povredama ruku, odmah prebačen u Bolnicu Trebinje. U trebinjskoj Bolnici ljekari su ga operisali nekoliko puta. Nakon što se njegovo zdravstveno stanje stabilizovalo, prebačen je na Vojno-medicinsku akademiju u Beograd.

Njegov brat Aleksandar Dangubić za „Moju Hercegovinu“ kaže da se Branko trenutno osjeća dobro, ali da mu predstoji težak oporavak.

– Povrede su veoma velike i zahtijevaće još dosta operacija i sanacija po pitanju obje ruke u narednom periodu. Ljekari su optimisti, konstantno je stabilan, ali predstoji velika borba da mu se ruke rehabilituju – kaže Aleksandar.

On ističe da je prava sreća što je Branko ostao živ i dodaje da su mu ljekari rekli da ovako snažan strujni udar preživi jedan od hiljadu ljudi.

Kako kaže, njegova porodica i on veoma su zahvalni medicinskom osoblju iz Bileće, Trebinja i Beograda koji su dali sve od sebe da spasu Branka.

(Moja Hercegovina)