ATV VIDEO: Petrović bez posla zbog fotografije sa Arkanom

15:38, 10.04.2014.
Thumbnail

Fudbalski klub Sarajevo na svojoj Facebook stranici objavio je prije nekoliko trenutaka saopštenje u kojem tvrde da je, prema preliminarnim rezultatima analize slika na kojoj je Ljupko Petrović sa Arkanom, riječ o foto montaži, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Pozivaju se na stav sudskog vještaka Edina Kundalića. Zbog te slike FKS je odustao od potpisa ugovora sa srpski trenerom. Saopštenje objavljeno na FB stranici kluba prenosimo u cjelosti:

sajt saopstenje

"Poštovani navijači i simpatizeri FK Sarajevo, ovim putem vas želimo informisati da na osnovu preliminarnog mišljenja sudskog vještaka g. Edina Kundalića možemo tvrditi da je objavljena sporna fotografija gosp. Petrovića foto montaža.

- "Fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz biće dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15.04.2014. godine" - kazao je Edin Kundalić.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

Ukoliko se nalazom i mišljenjem ovlaštenog sudskog vještaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, FK Sarajevo će podnijeti odgovarajuće prijave prema nadležnim organima, zahtjeve za naknadu štete, a svim medijima koji su bez provjere objavili predmetnu fotografiju i učestvovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada, otkazati saradnju".

Ranije je objavljeno da  Ljupko Petrović, srpski fudbalski stučnjak koji je prije nekoliko dana stigao u Sarajevo kako bi potpisao ugovor sa Bordo timom, neće preuzeti kormilo FK Sarajevo. Meiji su naveli da FK Sarajevo neće potpisati ugovor sa Petrovićem nakon pojavljivanja fotografije ovog fudbalskog trenera sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Jutros je objavljena fotografija na kojoj je Petrović u društvu komandanta "Srpske dobrovoljačke garde", odnosno "Arkanovih tigrova", jedinica kojim je koordinisala Državna bezbjednost Srbije.

Ljupko Petrović, nekadašnji trener beogradske Crvene zvezde i od prije dva dana novi šef struke FK Sarajevo, koji je na toj funkciji naslijedio Roberta Jarnija fotografisan je u društvu Željka Ražnatovića Arkana.

Na fotografiji se vidi kako Ražnatović pokazuje Petroviću kako se rukuje oružjem. Nije poznato gdje je fotografija snimljena.

Mediji u Federaciji podsjećaju i na videosnimak objavljen u popularnoj emisiji Insajder beogradske TV B92, a na kome se Ljupko ljubi sa Arkanom i njegovom suprugom, folk pjevačicom Svetlanom Cecom Ražnatović (nakon minute i 20 sekundi).

Snimak je nastao na jednoj od proslava, a Petrović se na snimku srdačno pozdravlja sa Arkanom.

Petrović nije decidno negirao postojanje fotografije sa Arkanom.