Preseljenje klinika u nove etaže Univerzitetsko kliničkog centra

13:54, 14.07.2017.
Thumbnail

Iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske najavili su da će do 21. jula više klinika i službi biti preseljeno u dvije rekonstruisane i potpuno opremljene etaže na četvrtom i petom spratu Centralnog medicinskog bloka /CMB/.

Riječ je o klinikama za kardiologiju, onkologiju, Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane i dijelu Službe za maksilofacijalnu hirurgiju.

"Danas u poslijepodnevnim časovima počinje preseljenje Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane na peti sprat CMB, koje će biti završeno u roku od 24 časa", saopšteno je iz UKC-a Srpske.

Iz ove zdravstvene ustanove su istakli da će se Klinika za kardiologiju na četvrti sprat CMB-a biti preseljena u periodu od ponedjeljka, 17. jula, do utorka, 18. jula.

U srijedu, 19. jula na peti sprat CMB-a biće preseljen dio Službe za maksilofacijalnu hirurgiju.

U četvrtak i petak, 20. i 21. jula na peti sprat CMB-a UKC-a Srpske biće preseljena Klinika za onkologiju, nakon čega se završava proces preseljenja u dvije rekonstruisane i potpuno opremljene etaže.

U novim, rekonstruisanim i savremeno opremljenim spratovima CMB-a je 120, a u dvije prethodno preseljene etaže 216 kreveta.

Preseljenjem klinika i službi na četvrti i peti sprat omogućava se nastavak rekonstrukcije kompletnog CMB-a, te izgradnja Sjevernog krila u kojem će se nalaziti dio centralne sterilizacije, patologija, centar urgentne medicine sa dvije operacione sale i ulazom za sanitet, 10 operacionih sala, intenzivna njega sa 44 kreveta.

"Rekonstrukcija CMB-a i izgradnja Sjevernog krila dio su jedinstvenog projekta i završetak radova predviđen je do polovine naredne godine", naveli su iz UKC-a Srpske.

Iz ove ustanove su ponovili da se ambulanta oralne hirurgije, prijemno-specijalistička ambulanta i mala sala za hirurške zahvate u lokalnoj anesteziji Službe za maksilofacijalnu hirurgiju nalaze u objektu Maternitea na etaži "minus jedan".

Dodali su da se pacijenti mogu javiti u navedene ambulante i doći u hiruršku salu radnim danom od 7.00 do 15.00 časova, a van navedenog radnog vremena i u dane vikenda u dio Službe za maksilofacijalnu hirurgiju koja se nalazi na četvrtom spratu CMB-a.

(Srna)