Premijer Srbije i ministri na donatorskoj večeri u Banjaluci

15:40, 26.12.2017.
Thumbnail

Premijer Srbije Ana Brnabić učestvovaće sutra na donatorskoj večeri u Banjaluci, na kojoj će biti prikupljena sredstva za Fond solidarnosti Republike Srpske za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, u koji će Vlada Srbije uplatiti 250.000 evra.

Na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", koja će biti održana u 20.00 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, učestvovaće ministri zdravlja Zlatibor Lončar i rada, zapošljavanje, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabićeva i ministri će, zajedno sa predsjednikom i premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, kao i ministrima Vlade Srpske, razgovarati na donatorskoj večeri sa građanima koji budu dali svoj doprinos pozivanjem humanitarnog telefonskog broja.

Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", održava se od 2010. godine pod pokroviteljstom predsjednika Republike Srpske i do sada je posredstvom te humanitarne akcije pomoć dobilo 1.841 dijete sa raznim oboljenjima i poteškoćama u razvoju.