Preletači na Sokocu - iz DNS-a u SDS

20:42, 20.03.2018.
Thumbnail

Tri odbornika DNS-a, u Sokocu, napustili su ovu stranku. Od danas djeluju u Klubu SDS-a, čiju pristupnicu su i potpisali.

Uz aplauze i cvijeće bivša DNS-ova, a sada SDS-ova Bojana Marković kaže da bivsim stranačkim kolegama najviše zamjera to što su je smijenili na početku, a na njeno mjesto doveli novog člana DNS-a koji je napustio SDS.

"Zašto se to desilo da čovjek koji je na visokom funkcijama u SDS-u pređe u DNS i dobije takvu podršku, ja zaista ne znam, ali ja nisam bila zaštićena od čelnih ljudi DNS-a, zašto ne znam", rekla je Bojana Marković, novi član SDS-a.

"Nema potrebe, ja samo mogu da potvrdim ovo što je gospođa Marković rekla, slažem se u potpunosti sa ovim", rekao je Milomir Borovčanin, novi član SDS-a.

Osnivač SDS-a i sadašnji lider sokolačkog DNS-a Ljubomir Erić kaže da napuštanjem odbornika, Demokratski narodni savez ništa nije izgubio.

"Postali su odbornici zahvaljujući DNS-u koja je dala ogromana finasijska da bi oni bili to što jesu, ali to su faktički minorne ličnosti koje su imale oko 200 glasova i mi ćemo apsolutno izaći iz ovoga jači", rekao je predsjednik OO DNS-a Sokolac Ljubomir Erić.

Zanimljivo je da su SDS i DNS, u Sokocu u koalciiji i da je DNS zato i dobio mjesto prvog čovjeka u Skupštini. Milovan Bjelica imao je osam SDS-ovih odbornika, četiri DNS-a i jednog PDP-ovca, dok je SNSD ostao u opoziciji sa osam odbornika. Sa novim transferom, SDS je ojačao sa deset svojih odbornika, što dovodi u pitanje dosadašnju koaliciju sa DNS-om.

"I da ga podržavaju odbornici SDS-a i PDP-a, mi nemamo većinu, tako da ćemo sigurno zakazati, Klub odbornika Srpske demokratske stranke i zauzeti stav", rekao je načelnik opštine Sokolac (SDS) Milovan Bjelica.

"Ja se za svoju sudbinu predsjednika Skupštine se ne brinem, ukoliko SDS koji je bio naš koalicioni partner i trenutno je, a mi smo ga spasavali da ne bude SNSD i ne preuzme vlast, jednostavno ne znam kako će se ponijeti, da li korektno ili nekorektno, nije bitno", rekao je Ljubomir Erić, predsjednik SO Sokolac (DNS).

Bivši PDP-ovac i DNS-ovac Zoran Borovčanin koji djeluje kao nezavisni kandidat je još jedno ime na koje ozbiljno računa SDS, ali i DNS-ovci.

Lider DNS-a Marko Pavić sutra stiže u posjetu opštinskom odboru DNS-a u Sokocu, sutra bi se trebala znati i sudbina koalicije DNS-a i SDS-a na lokalnom nivou.