Predstavnici mjesnih zajednica zadovoljni uslugama "Eko-toplane"

16:05, 13.04.2018.
Thumbnail

Preduzeće "Eko-toplane" Banjaluka danas su, povodom približavanja završetka prve sezone grijanja, posjetili predstavnici gradskih mjesnih zajednica i zajednica etažnih vlasnika, koji su iskazali zadovoljstvo onim što je u urađeno u toj firmi u proteklom periodu.

Iz ove firme su saopštili da na ovaj način žele da upoznaju i uspostave kontakt sa korisnicima u cilju što kvalitetnije saradnje i pružanja maksimalnog komfora svim korisnicima gradskog toplifikacionog sistema.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Borik dva Drago Dragić rekao je da je stari energent mazut zamijenjen biomasom, te da "Eko-toplane" imaju desetogodišnji ugovor sa "Šumama Srpske", što će obezbijediti sigurno snabdijevnje energentima, a samim tim i toplotnom energijom.

Eko toplana posjeta 1

On je dodao da je riječ o postrojenju izgrađenom u veoma kratkom roku, te da je bilo za očekivati da dođe do određenih propusta. "Za svaku pohvalu je što su propusti izbjegnuti i što je sve urađeno u skladu sa najvišim evropskim standardima", rekao je Dragić.

On je istakao da je ove sezone osjetio znatno poboljšanje grijanja, te da je uvjeren da će se u narednom periodu korisnici, koji su se ranije isključili sa gradskog toplifikacionog sistema, vratiti na sistem gradskog grijanja.

"Važno je da građani imaju razvijenu svijest o redovnom izmirivanju računa jer se tako jačaju kapaciteti, omogućava uredna isporuka toplotne energije i nabavka sirovine", ocijenio je Dragić.

Aktivista Mjesne zajednice Centar dva Tihomir Ljubojević rekao je da je opredjeljenje "Eko-toplana" za neposredne kontakte sa građanima pozitivan primjer.

Eko toplana posjeta

"Sve što smo danas vidjeli ulijeva povjerenje da će nova toplana da funkcioniše besprijekorno", naglasio je Ljubojević.

Prilikom današnje posjete predstavnika mjesnih zajednica i zajednica etažnih vlasnika "Eko-toplanama" predstavljene su tehničke karakteristike novog objekta i sistem daljinskog upravljanja iz Komandno-kontrolnog centra "Eko-toplana".

Iz "Eko-toplana" su naglasili da je na projektu izgradnje nove toplane angažovana domaća elektromašinska i građevinska industrija, a ostvarena je i saradnja sa eminentnim institutima i univerzitetima u Evropi i regionu, poput Instituta "Vinča" Univerziteta u Beogradu i Tehničkog instituta Kraljevskog univerziteta u Štokholmu.

U saopštenju ove firme se navodi da će u narednom periodu raditi na mreži i njenom reinženjeringu i optimizaciji da bi se u narednih nekoliko sezona postigla kompletna automatska regulacija gradskog toplifikacionog sistema.

"Na taj način želimo da uspostavimo potpunu kontrolu kvaliteta energije u finalnoj potrošnji naših korisnika", navode iz "Eko-toplana".