Predstavljena aplikacija - telefonom do ulaznice za omiljenu predstavu

21:59, 08.02.2018.
Thumbnail

Samo jedan klik dovoljan je da rezervišete svoje mjesto za omiljenu predstavu, zahvaljujući aplikaciji BL teatar.

Na jednom mjestu nalaze se sva banjalučka pozorišta i njihovi repertoari, sa cijenama karata. Idemo u korak s tehnologijom, kažu u pozorištu.

“Ovo je jako značajno. Značajna i jaka stvar za Narodno pozorište RS, sva pozorišta na jednom mjestu. Ljudi ne moraju da dolaze do naših izloga, da gledaju naše plakate, da vide šta se igra, ne moraju da prozivaju blagajnu, sve to može jednim klikom”, kazao je Aleksandar Stojković, umjetnički direktor Narodnog pozorišta RS.

“Ne samo što na jednom mjestu objedinjuje sva pozorišna dešavanja na dnevnom ili mjesečnom planu u našem gradu. Ona pokazuje koliko Banjaluka zaista ima bogat pozorišni život", kaže Sanja Zekanović, portparol Dječijeg pozorišta RS.

BL teatar je napravila banjalučka firma "Prointer". Kažu da su nekoliko mjeseci radili na aplikaciji, prateći svjetstke trendove. Vjeruju da je jednostavna za upotrebu.

“Ovo je projekat koji je trajao nekoliko mjeseci, a razlog tome jeste kompleksnost specifičnih potreba svakog pozorišta pojedinačno”, kazao je Tamara Pećanac, predstavnik "Prointera".

I tu nije kraj.  Sve što ste htjeli da znate o pozorišnoj sceni, naći će se na još jednoj aplikaciji, ali njeni tvorci još ne žele da otkrivaju kako će ona izgledati.