Predstavljamo: Trener Dragan Bajić - trofejni vojnik Igokee

  • 01.12.2017.14:17

Dragan Bajić rođen je 25. maja 1973. godine u Austriji. Kao košarkaš prošao je sve omladinske selekcije Igokee, a kao kruna igračke karijere je prva titula prvaka BiH sa Igokeom osvojena 2001. godine.

Dvije godine kasnije ušao je u trenerske vode. Nakon što je sa radio sa nekoliko velikih košarkaških stručnjaka, potpunu afirmaciju je stekao u sezoni 2012/2013. kada je sa ekipom iz Aleksandrovca naparavio čudo. Igokea je ispisala istoriju završivši ligaški dio regionalne ABA ligi na prvom mjestu, a samo čudnim tumačenjima određenih pravilnika na kraju su ostali bez učešća u Euroligi.

Bajić je te sezone proglašen za najboljeg trenera u regionu, a od tada je samo nastavio redati uspjehe sa višestrukim prvakom BiH.

U prošloj sezoni vodio je svoje pulene do nove duple krune u bh. košarci, čime je samo potvrđena višegodišnja dominacija na domaćem tlu. Izabranici temperamentnog stručanjaka su imali sjajnu sezonu i u regionalnoj ABA ligi. Iako na raspolaganju nije imao veliki budžet kao ekipe u regionu, Bajić je svoje "igose" doveo do visokog petog mjesta. Iako su mu tek 44 godine, već danas slovi za jednog od najcjenjenijih i najtrofejnijih bh. stručnjaka. U svojim vitrinama ima već osvojenih osam trofeja, od kojih je sedam sa Igokeom.

Svečana manifestacija 17. Izbora najboljeg sportiste BiH u 2017. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20.15, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim Draganom Čovićem. Predsjednik stručnog žirija je proslavljena košarkašica Mara Lakić-Brčaninović, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

(Nezavisne novine)