Predstava u Domu rudara: "Posljednji mejdan Petra Kočića"

08:07, 10.05.2017.
Thumbnail

Glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske izveli su u Milićima predstavu "Posljednji mejdan Petra Kočića", autora Vuleta Žurića, u režiji Nebojše Bradića.

Predstava je izvedena sinoć u Domu rudara, u okviru manifestacije "Dani Milutina Milankovića", koja se održava u Milićima do 12. maja.

"Riječ je o drami čija je radnja smještena u okupirani Beograd, a priča o posljednjim godinama Kočićeva života", izjavio je Srni glumac Željko Erkić, koji u predstavi tumači lik Petra Kočića.

Erkić je rekao da je premijera ove predstave održana 18. oktobra prošle godine na otvaranju nove pozorišne sezone Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

"Ovo je prvi put da gostujemo van naše matične kuće i to ovdje, u mom rodnom mjestu", dodao je Erkić.

Manifestacija "Dani Milutina Milankovića" održava se u Milićima treću godinu zaredom, u znak poštovanja prema ovom srpskom velikanu, ali i kao praznik milićkog Srednjoškolskog centra, koji nosi njegovo ime.

U okviru manifestacije, za danas je u Domu rudara najavljen nastup recitatora, muzičara, horova i folklornih ansambala iz Milića i susjednih opština, a sutra će biti prikazan dokumentarni film "Putnik kroz vasionu i vijekove", režisera Dušana Vulekovića.

Posljednjeg dana manifestacije, u petak, 12. maja, biće održane sportske aktivnosti učenika Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Milutin Milanković".

Organizator manifestacije je SŠC "Milutin Milanković", a pokrovitelji opština Milići i Kompanija "Boksit".

(Srna)