Predsjednik Dodik razgovarao sa Davorom Dragičevićem: Slučaj preuzima načelnik Krim policije!

15:42, 19.04.2018.
Thumbnail

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač donio je naredbu po kojoj slučaj smrti Davida Dragičevica od Uprave za organizovani i teški kriminalitet preuzima Uprava krim policije.

naredba

Iz naredbe je vidljivo da će načelnik Uprave krim policije Siniša Kostrešević imati svakodnevnu komunikaciju sa porodicom nastradalog Davida. Banjalučko tužilaštvo nastavlja svoj dio posla.

naredba1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa Davorom Dragičevićem, ocem tragično preminulog Davida Dragičevića iz Banjaluke.

"Predsjednik Republike je izrazio spremnost da u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima pomogne porodici Dragičević", saopšteno je iz kabineta predsjednika RS.

Kako je navedeno, jedan od zahtjeva Davora Dragičevića, a uvaženi su svi, bio je da se odredi novi operativni tim policije Republike Srpske koji će voditi istragu o okolnostima kako je stradao njegov sin.

"Tokom razgovora je konstatovano da je nedopustiva politizacija ovog slučaja, i da svi koji imaju skrivene namjere, a bave se ovim slučajem, stoje na putu rasvjetljavanja pune istine o tome kako je stradao David Dragičević", navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika RS.