Predrag Kovač načelničku fotelju zamijenio direktorskom u RAK-u

20:19, 03.12.2015.
Thumbnail

Predrag Kovač, dosadašnji načelnik Opštine Istočna Ilidža, na čelu je Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Sve je potvrdio Savjet ministara BiH, a Kovač je imenovan kao vršilac dužnosti.

Ministri su odbili prijedlog imenovanja SNSD-ovog Srđana Rajčevića, a potom su imenovali Kovača koji je odmah podnio ostavku na mjesto načelnika Opštine Istočna Ilidza. Vršilac dužnosti će biti do raspisivanja i okončanja novog konkursa, a iz Savjeta ministara su se o svemu oglasili saopštenjem.

Prošle godine Savjet RAK-a je nakon raspisanog konkursa, podrzao SNSD-ovog Pericu Rajčevića, ali ga nije potvrdio Savjet ministara BiH. U međuvremenu se promijenila većina na nivou BiH, a mjesto direktora regulatorne agencije pripalo je SDS-u , koji je predložio Predraga Kovača. U Savjetu RAK-a kažu da čekaju obrazlozenje imenovanja, kada će se kažu izjasniti o odlukama Savjeta ministara BiH.

"Vijeće regulatorne agencije ima sjednicu 8. decembra i mi ćemo se odrediti prema tome. Mislim da u situaciji kada već postoji vršilac dužnosti koji je imenovalo Vijeće regulatorne agencije ne dolazi u obzir da se sa strane nameće neki novi vršilac dužnosti", rekao je predsjednik Vijeca RAK-a Plamenko Ćustović.

O izboru direktora Regulatorne agencije za komunikacije već godinama se govori, a na mjestu direktora dugo je bio Kemal Huseionović. Dugo je u načelničkoj fotelji u Istočnoj Ilidži bio i Predrag Kovač koji je podnio ostavku na tu funkciju zbog imenovanja na drugu. U posljednjoj godini mandata nema potrebe za izborom novog načelnika.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!