Predloženi amandmani na prijedlog rebalansa budžeta RS

19:41, 15.05.2018.
Thumbnail

Šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković u ime klubova poslanika SNSD-a, DNS-a, SP i SDS-K predložio je amandman na Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu kojim je predviđeno da se obezbijedi 50.000 KM s ciljem stvaranja što boljih uslova za funkcionisanje Roditeljske kuće u Banjaluci.

Višković je u ime ovih klubova predložio i amandman kojim bi 100.000 KM bilo obezbijeđeno za unapređenje položaja najtežih kategorija civilnih lica sa invaliditetom.

Tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu rebalansa budžeta Repubilke Srpske za 2018. godinu, Višković je rekao da je dobro što je u Republici Srpskoj zabilježen privredni rast, kao i da je dobro da Srpska ima uvećane prihode po osnovu dividendi i poreza na dohodak.

"Ovo je znak da naša privreda koliko god bila mala, za privrede razvijenih zemalja bilježi rast", istakao je Višković.

Poslanik SDS-a Davor Šešić u ime kluba poslanika SDS-SRS Republike Srpske predložio je amandmane na Prijedlog rebalansa budžeta, kojima se traži povećanje subvencija za podsticaj razvoja poljoprivrede i sela, te da se u budžetu Srpske obezbijede sredstva za nabavku kamera i radara za potrebe policije Republike Srpske u iznosu od 12,5 miliona KM i da se odustane od nabavke ove opreme putem javno-privatnog partnerstva.

(Srna)