Predložen pritvor uhapšenim u akciji "Avatar"

16:47, 06.12.2017.
Thumbnail

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za šest lica uhapšenih u akciji "Avatar" koji su osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Pritvor je predložen za Stefana Petrovića /25/, Božidara Maksimovića /28/, Firasa Hodžića /41/, Sanida Ćuluma /35/, Aleksandra Stanišića /35/ i Denisa Handana /24/ iz Banjaluke.

Izvještajem, koji su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu dostavili pripadnici Policijske uprave Banjaluka, obuhvaćen je i Goran Milanović /25/ iz ovog grada koji se nalazi u pritvoru po rješenju Osnovnog suda.

Milanović je, takođe, osumnjičen za neovlašćenu proizvodnju i promet droga.

Uhapšeni u akciji "Avatar" Tomislav Ateljević /25/ iz Trebinja, te Ernad Alagić /30/, Benedi Đukanović /40/, Vladimir Vranješ /28/ i Branislav Ćulibrk /25/ iz Banjaluke su nakon ispitivanja pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Ova lica osumnjičena su da su od 1. juna do 5. decembra nabavljala i prodavala marihuanu, spid i kokain na području Banjaluka.

Šestorici osumnjičenih pritvor je predložen zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

(Srna)