Pravda za Davida: “Prijateljska i roditeljska ljubav probudile region"

21:32, 21.05.2018.
Thumbnail

Davor Dragičević otac tragično nastradalog Davida i večeras je podsjetio da još nema zvaničnih novih informacija uz isticanje imena onih koji su kako kaže saučesnici u ubistvu.

"I danas smo podnijeli tužbe i podnosićemo ih 100 godina", dodao je Davor.

Otac pokojnog Davida nazvao je demonima one koji stoje iza ubistva, saučesnike i ubice i naručioce.

"David je izdahnuo 23.3. u intervalu između 22 i 23 časa. Sve dokaze čuvam za sebe, ako institucije ne budu imale volju,pozicija ili opozicija, idem do kraja, idemo do kraja", poručio je Davor Dragičević sa Trga Krajine u Banjaluci.

Članovi grupe “Davidovih 12” sa fotografijom pokojnog mladića, tokom izvođenja pjesme “Klinac u getu”, okružili su centralno mjesto na kojem se već gotovo dva mjeseca polaže cvijeće i pale svijeće u znak podrške.

"Davidovi drugari su 25. marta pokrenuli grupu koja je već sutradan imala 20.000 članova. Pozvali su svoje drugare i Davidove roditelje na Trg. Par časova prije okupljanja održana je famozna pres konferencija. Oni već 57 dana pokazuju svoju hrabrost prema nečemu što je anomalija sistema u kojem živimo. Govorili su: Ubijte me, ja sam David! Mi ostali smo stali uz njih svjesni da ćemo ispred njih iskočiti ako ih neko pokuša povrijediti. Te dvije ljubavi, prijateljska i roditeljska probudile su region i svijet. David je ime koje će do kraja života lebdjeti na usnama svih nas. Oni su pobjednici jer su probudili našu svijest jer smo mi ti koji su kovači svoje sudbine. Razbili su medijski mrak i pokrenuli političare i sada će pustiti da vide da li su institucije sposobne da donesu pravdu", pročitano je u pismu u ime članova grupe “Davidovih 12”.

Istakli su da će uvijek biti tu ako bilo ko pokuša sakriti istinu o zločinu nad bilo kojim djetetom.

"Oni su naša djeca koja nastavljaju sa svojim obavezama, da žive, da rade, da uče i da se smiju od srca baš onako kako ih je on nasmijavao. Hvala ovoj djeci za sve. Za hrabrost, za iskrenost za dostojanstvo a na nama ostaje da tražimo izmjene zakona i hvatanje zločinaca", rekli su članovi grupe.

(Srpskainfo)